Visita a Fujairah i Khor Fakkan al golf d’Oman

 Sharjah to Fujairah road Sharjah - Fujairah. Emirats Arabs. Dhaid Sharjah - Fujairah. Emirats Arabs. Dhaid Khor Fakkan devant del Golf de Oman Khor Fakkan devant del Golf de Oman Khor Fakkan devant del Golf de Oman Khor Fakkan devant del Golf de Oman Khor Fakkan devant del Golf de Oman Khor Fakkan devant del Golf de Oman Bidiyah, la mesquita més antiga dels emirats datada del 1446 d.c. davant del Golf de Oman Bidiyah, la mesquita més antiga dels emirats datada del 1446 d.c. davant del Golf de Oman Bidiyah, la mesquita més antiga dels emirats datada del 1446 d.c. davant del Golf de Oman Sharjah - Fujairah. Emirats Arabs. Bidiyah, la mesquita mŽs antiga dels emirats datada del 1446 d.c. davant del Golf de Oman. Crescent moon. Foto: Toni Vilches. Bidiyah, la mesquita més antiga dels emirats datada del 1446 d.c. davant del Golf de Oman Bidiyah, la mesquita més antiga dels emirats datada del 1446 d.c. davant del Golf de Oman
Ahir teníem el dia lliure i vam decidir saltar d’un mar a l’altre i visitar l’emirat de Fujairah al golf d’Oman. Ja podem dir que ahir i avui la calor apreta i el dia es torna quasi insuportable. Menys mal que tenim aire condicionat per tot arreu.
El camí cap a Fujairah passa per el mig del desert de dunes tant típic dels emirats. 100 km’s separen Sharjah i Dubai de Fujairah i la veritat és que la ciutat no val gaire la pena. Si que crida l’atenció la gran quantitat de dipòsits de petroli que hi han que van formant el camí cap a la població de Khor Fakkan on la vida a la platja és total.
El golf d’Oman és un dels passos obligats dels vaixells que porten mercaderies cap a l’interior del golf pèrsic i els emirats, per això és sorprenent veure des de la platja cues i cues de mercants i petrolers esperant el seu pas per l’estret d’Hormuz.
La visita a Khor Fakkan va ser molt amena. La platja està plena de vida i tothom aprofita el dia de festa (divendres) per anar amb els amics i família a cuinar, jugar i passar-s’ho bé. El concepte de passar-s’ho bé és fer el que a un li doni la gana. Al mar motos aquàtiques de gran cilindrada passen arran de sorra mentre la gent es banya i les barquetes que et porten d’un costat a l’altre amarren. Un caos organitzat en tota regla. Al jardí davant de la platja, multitud d’ètnies passen el dia. Al carrer principal els joves mostren els seus dominis passant amunt i avall amb els seus cotxes esportius. En un moment vaig veure 2 lamborghinis, 4 mustangs, 1 corvette i no se quants porsche cayennes, tot terrenys, etc. Luxe a la ordre del dia, com ja us podeu imaginar…
Al vespre ja entrant la nit vam visitar la mesquita de Bidiyah, la més antiga dels emirats que data del 1446 d.c. En Robin va tenir la sort de poder entrar a la pregària mentre jo buscava les meves “siluetes” per fora.
Un día d’esbarjo interessant que va acabar una mica tens ja que els mateixos cotxes de luxe que lluïen per Khor Fakkan tornaven cap a Dubai a velocitats de vertigen i fent llums al nostre Nissan Primera per que ens apartéssim.
Avui toca tornar a la feina, en un dia de molta calor. FOTOS/TONI VILCHES FOTOGRAFIA.