“The Sartorialist” o no hi ha res com anar ben vestit per fer-te una foto al carrer

[youtube width=”590″ height=”330″]http://youtu.be/e5NgG5koPZU?t=3m9s[/youtube]

Fa temps que segueixo un blog curiós; The Sartorialist. Aquest any faran una retrospectiva a Photoespaña 2012 i he pensat fer una entrada respecte al tema.

The Sartorialist és un blog conduït per el ¿fotògraf? Scott Schuman. Aquest antic especialista en màrketing de moda va obrir aquest blog fa una bona pila d’anys. Les seves fotos es poden considerar “street style” però tenen cabuda dins del món de la moda ja que Schuman es dedica bàsicament a fotografiar la manera de vestir de la gent. La forma de fer-ho, simple i sense cap sofisticació ni il·luminació addicional ha causat furor fins a tal punt que la revista Time l’ha considerat un dels 100 bloggers més influents de l’any, junt a personatges com Jeff Jarvis, per exemple. És clar que els americans es pensen que el món s’acaba a la frontera dels E.E. U.U. però això ja és una altra cosa.

El fet és que genera més d’1 milió de dollars anuals ja que moltes marques estan patrocinant les seves sessions “espontànies” i això està generant un munt de contradiccions en el món de la fotografia i de la moda. Se sap que en algunes sessions hi ha més que una bona llum de tarda i una noia simpàtica que passava per allà. Sigui com sigui, The Sartorialist recorre tot el mon fotografiant l’estil, la moda i l’elegància d’una manera planera, hi hagi producció o no i això ens porta a mirar la moda i la fotografia de moda d’una altra manera. Ara que, siguen elegant, ben educat i “guapo”, qualsevol es deixa fotografia per el carrer. Potser els fotògrafs ens hauríem d’afaitar més sovint i treure’ns el xaleco verd de tant en tant per poder fer alguna foto… je, je… El que son les aparences…

Veieu la web de The Sartorialist amb tot el seu esplendor i si sou per Madrid del 6 al 13 d’agost no deixeu de visitar el monogràfic a la botiga (com no) de Loewe de Gran Via. FONT/THE SARTORIALIST/SMODA a EL PAIS.