Samuel Aranda guanya el World Press Photo absolut. Tots els World Press Photo des de 1955.

Fotografia: Samuel Aranda.

Ja sabeu que el fotògraf català Samuel Aranda ha guanyat el World Press Photo absolut amb una fotografia d’una dona sostinguen un familiar en un hospital d’ajuda als ferits de les revoltes contra el president del Yemen Ali Abdullah Saleh.
Conec personalement poc en Samuel a través del company Bjoern Goettlicher però se que ha passat moments molts durs i difícils, però tot i els entrebancs ha tirat endavant i després de no ser gaire (per no dir gaire bé gens) “escoltat” al nostre país i haver de buscar-se la vida fora, per fi ha sigut recompensat amb el que li pertoca. La seva feina és importantíssima. Sempre que ha esclatat un conflicte, ell ha estat allà. En Samuel fa fotografies que mereixen ser vistes i aquí no li hem fet gairebé cap cas. Però ja ho sabem i en Samuel també ho remarca, “en aquest país els mitjans no els interessa la fotografia”.
Que difícil és ser fotògraf en un lloc on als mitjans no els interessa la fotografia… però això és una altra història i ja en parlarem…
La meva enhorabona a en Samuel per la seva feina i per les seves fotografies. Visiteu la seva web www.samuelaranda.net.
Aprofitant el veredicte del concurs anual World Press Photo, us recomano un parell de links. Un és el de la mateixa web de World Press Photo on podeu veure les imatges del Tsunami al Japó o la famosa de Yuri Kozyrev sobre la revolta Líbia. World Press Photo winners 2011.

A l’altre enllaç podeu veure tots els World Press Photo abosluts (Photo of the year) des de 1955. Segur que algunes us sonen més o menys. World Press Photo winners since 1955 by Buzzfeed. VIA/BUZZFEED.