Resum del 2013

Repàs del treball realitzat durant el 2013 per Toni Vilches Fotografia.

Si el 2012 va ser un any d’inpàs, el 2013 m’ha permès consolidar els tres aspectes que sustenten la meva feina de fotògraf. Fotografia d’encàrrec, tant editorial com de producte, docència i fotografia social (casaments).

Fotografia d’encàrrec

Un any on antics i nous clients han confiat en la meva feina. On ha agafat més rellevància la producció en estudi però sense deixar de banda la fotografia editorial. Així gent com Onix ell, iHouse, Sushimore Girona, An Ant o Fabuloos Dreams m’han ajudat a agafar confiança en la fotografia d’estudi i la creació de la llum per producte i retrat.

Onix ell fotografia per Toni Vilches a Girona Creació recent d'iHouse. Fotografia de Toni Vilches. Sushimmore Girona, fotografies de Toni Vilches Fotografia An ant tèxtil. Fotografies per Toni Vilches.

Fotografia editorial

La fotografia editorial i corporativa sempre ha sigut l’espai on m’he desenvolupat millor, ja que fa més de 16 anys que faig aquest tipus de fotografia. Aquest 2013 he continuat potenciant els clients de fora del nostre país, com l’agència Dapd Alemana o la revista anglesa Cycling Weekly Magazine, sense oblidar les publicacions de casa com la revista Alberes o la Revista de Girona entre d’altres. La fotografia corporativa també ha agafat rellevància amb la campanya de nadal encarregada per l’Ajuntament de Girona, la creació del catàleg del Complex Cultural i Esportiu Montessori-Palau de Girona i els encàrrecs sempre divertits de la gent d’Stimulo de LLinars del Vallès i l’encantadora Sònia J. Cook, consultora humanista per emprenedors a Girona.

Photographs for Dapd Cycling Weekly Magazine photograph by Toni Vilches Revista Alberes. Toni Vilches Fotografia. Campanya de nadal per l'ajuntament de Girona. Fotografies per Toni Vilches. Montessori-Palau. Fotografia per Toni Vilches. Fotografies per Stimulo Consultoria humanista per emprenedors

Docència

En els últims anys, les ganes de transmetre els meus coneixements s’han pogut canalitzar a través de les classes que regularment imparteixo al Centre Cultural de les Bernardes de Salt. Els cursos, coordinats juntament amb en Martí Artalejo, es van consolidant i cada cop agafen més acceptació. També s’ha de remarcar la gran sort de poder haver viatjat als Emirats Àrabs Units per poder impartir a Dubai un diploma de fotografia promogut per l’ERAM. Aquest curs es va fer amb la inigualable companyia del fotògraf Robin Townsend, corresponsal de l’agencia EFE a Girona.

diploma_sharjah_07 diploma_sharjah_06 phpThumb_generated_thumbnailjpg

Fotografia social. Casament i infantil.

La fotografia social és la branca “més jove” de la meva fotografia. Em dedico a aquest tipus de fotografia des de fa poc més de cinc anys i es pot dir que estic més que content dels resultats fins ara. A poc a poc he anat construint un estil personal i creant una forma de veure la fotografia de casament. En el 2013 hem treballat juntament amb el dissenyador Sergi Gor per consolidar productes atractius per les parelles que volen un toc de distinció en l’acabat del seu enllaç. La complerta renovació de la web, ara disponible en català, castellà i anglès, ha sigut el pilar fort d’aquest any.

La fotografia infantil també ha sigut important per a mi, ja que he sigut pare d’un preciós fill (i molt fotogènic) al qual he fotografiat fins a la sacietat. Espero augmentar la part de fotografia infantil amb un projecte de pròxima creació que espero surti a la llum durant el 2014.

victoria-isaac-1886 fotograf-casaments-palamos-36 fotograf-casaments-la-garrotxa-35 MIQUEL-I-JENNI-(91) fotografia-infantil-nadons naixament-pol-7d-01 maria-banyoles-335

2013 ha estat un bon any, ja que m’he mantingut actiu en la meva feina. Una feina que forma part de la meva vida i que espero no haver de deixar de fer mai. Les coses no són fàcils però amb esforç, perseverança, dedicació i, sobretot, amor per la fotografia, és més fàcil mirar endavant que no pas enrere. Del 2014 espero que sigui com el 2013 on he conegut gent molt interessant, he après noves tècniques i, sobretot, he fet el que a mi m’agrada, que és fotografiar. TOTES LES FOTOS/ TONI VILCHES FOTOGRAFIA.