Prova de la Canon 5D Mark III en un partit de futbol

Des que va sortir la flamant nova Canon Eos 5D Mark III, molts fotògrafs ens hem preguntat si seria prou ràpida per cobrir un partit de futbol o una situació on la rapides sigués indispensable. La política de Canon en quant a velocitat d’enfoc sempre ha estat dirigida cap a les càmeres de gamma alta i és prou evident que molts pocs de nosaltres ens podem permetre la nova Canon Eos 1Dx. Resignats a gammes més baixes, tots sabem que la Canon Eos 5D Mark II no respon a les nostres expectatives de velocitat. Canon diu que la gama 5D és per viatges, casaments, publicitat, etc. però i el fotògraf local que ha de cobrir de tot (inclòs partits de futbol o pavellons on prou feina hi ha llum)? Es pot permetre una 1Dx, o una 1D Mark IV?
Ahir al vespre vam provar amb el company David Borrat la resposta de la Canon Eos 5D Mark III en un partit de futbol de nit en un estadi on la llum brilla per la seva ausència. La resposta inicial és molt bona. El servo aguanta una jugada llarga i salva bastants fotos. D’una sèrie de 10 diria que desenfoca una o dues. La ràfega és un pél curta per tant no ens podem assegurar al 100% una foto en el moment exacte d’un remat per exemple però si podrem seguir una jugada d’atac des del principi fins al final. La resposta a 3200 ISO és molt correcte i acceptable. Una de les coses que em crida l’atenció es la capacitat de customització que te la càmera. Això permet afinar-la al gust i és un gran avantatge.
A falta de provar-la més a fons jo diria que la Canon 5D Mark III respon a les expectatives d’aquells fotògrafs decepcionats amb la lentitud de la versió Mark II. Una càmera que ha augmentat la velocitat i que ara permet cobrir situacions on la rapidesa és necessària. Una bona càmera per el fotògraf tot terreny, com el fotògraf local, que no cobrirà un mundial de futbol per Sports Illustrated però si un partit de futbol de lliga regional, una disposició judicial o un campionat de rem.

Podeu veure una secuència del partit d’ahir on tan sols dues fotos estan fora d’enfoc.

Podeu veure una mostra d’un original sense editar, tal qual sortit de la càmera, per valorar el gra a 3.200 i l’enfoc. Premeu sobre la imatge de sota. FOTOS/TONI VILCHES FOTOGRAFIA.

2 Comments
  1. Hola, amic Toni. Interessant la teva anàlisi sobre la 5 D MK 3. Seria possible que ens poguéssim descarregar una d’aquestes fotos fetes a 3.200 a la seva mida real per poder comprovar el gra?
    Gràcies.
    Carles Ribas

  2. Según los datos exif, la foto está tirada a 6.400 (pero cómo está en catalán y no me entero muy bien, igual el 3200 quiere decir otra cosa).

    Por cierto, tiene muy buena pinta la camarita…. aunque no entra dentro de mis necesidades.