Primers dos dies a Dubai. Estímuls per tots costats!

Burj al arab hotel vist des de la platja de Jumeirah Burj al arab hotel vist des de la platja de Jumeirah
Fa dos dies que hem arribat a Dubai. El viatge via Qatar ha sigut llarg però còmode i tranquil. Al arribar a Dubai eren les 7 del matí hora local. Dormir 4 hores i el representant de la Union of Arab Photographers ens va portar per els “monuments” més emblemàtics de la ciutat. No sense parar abans a la University of Sharjah. En realitat estem treballant a Sharjah que és un altre dels emirats i que es troba a tan sols 10 km de Dubai. Sharjah es la capital cultural dels emirats i la Union of Arab Photographers te la seva seu aquí.
La univertsitat de Sharjah està agafant molt de pes a orient mitjà i ja compta amb més de 14.000 estudiants! Comprimeix un àrea de 4 km en linea recta i cada facultat és més majestuosa que l’altre.
Després visita a Jumeirah amb l’hotel Burj al Arab (a les fotos podeu veure la posta de sol amb la sorra sostinguda per l’aire) i de tornada vista a la torre Burj Khalifa de 829 metres d’alçada. A peu de torre la font d’aigua on es pot veure un espectacle de llum i de color al més pur estil Bellagio (Las Vegas). Dubai, “the city that never sleeps”, és un cúmul d’edificis impressionants que tornarem a veure amb més calma.
Sharjah es considerada la ciutat dormitori de Dubai. Edificis i edificis dormitori. La calor és suau i el cel ple de sorra és ataronjat. Al vespre podem sentir el salat (pregaries musulmanes) i tot agafa un caire aràbic molt agradable. Al matí, 5:15h també sona el salat i ja no és tan agradable…
El que més m’impressiona és la quantitat de gent i ètnies diferents que hi han. Cotxes i cotxes circulen sense parar a un ritme vertiginós (espero adaptar-me ràpid amb el cotxe!). Tot circula molt de pressa i al carrer es poden veure molts comerços i activitat.
Les formes a Dubai i sharjah soin importants. Les relacions i l’hospitalitat agafen un caire prioritari. Tothom és molt amable i receptiu i un se sent molt segur.
Avui hem tingut la recepció oficial per part de la Union of Arab Photographers on des del president fins a tot l’equip s’ha mostrat molt content de la nostra predisposició a impartir el curs. Hem dinat junts menjars exquisits i hem parlat de fotografia i del… F.C. Barcelona. Hem explicat el nostre mètode d’impartir el curs i els ha semblat molt actual i avançat. De moment hem causat bona impressió. Espero que sigui la mateixa al final. Val a dir que el curs és exigent i entre mig de tanta visita hem hagut de treballar fort per tenir-ho tot a punt.
Moltes sensacions diferents els dos primers dies ja que la vida aquí és totalment diferent. De moment he fet poques fotos però us prometo un bon grapat aviat. Divendres estem convidats a visitar Fujairah per dos dies on serem els hostes d’un fotògraf. Fujairah és un altre emirat a la costa est, sota d’Oman, això ens durà a atravessar el desert.
Dubai se situa com a epicentre del món àrab i les oportunitats flueixen. Relacionar-se i donar-se a conèixer és important, i aquest també és el nostre deure en certa manera ja que l’interes per la nostra ciutat i la forma de viure ha sigut molt incident.
Demà comença el curs i el primer contacte amb els alumnes. Ho explicarem en un altre capítol. FOTOS/TVF.