Pau i Marc Gasol, els primers germans en jugar l’All Star de la NBA

Els germans Gasol fan història en ser els primers germans que jugaran com a titulars el partit de les estrelles de la NBA.

Aquest divendres comença l’All Star de la NBA. L’anomenat cap de setmana de les estrelles marca l’equador de la temporada de bàsquet a la NBA in aquest any es juga a Brooklyn (N.Y.). Un concurs d’esmaixades, un altre de triples, un d’habilitats, un partit inèdit de “rookies” (novatos) entre els jugadors d’origen americà i la resta del món són alguns dels esdeveniments que podrem gaudir, però el partit central i més important és el partit dels millors, el partit de les estrelles.


En Pau Gasol, pivot dels Chicago Bulls, jugarà a la conferència est mentre el seu germà Marc dels Memphis Grizzlies a la conferència Oest. Serà la matinada del diumenge 15 al dilluns 16 a les 02:30.
No cal dir que com la majoria de catalans que ens agrada el bàsquet, estic molt content per ells. Però també per la sort d’haver-los fotografiat en diferents moments de la meva vida.
Recordo el 2001 quan, treballant pel Diari As, vaig rebre l’encàrrec d’acompanyar a en Pau Gasol a l’aeroport de BCN per fotografiar la seva sortida cap a la NBA i com vam passar una bona estona xerrant. Eren les 6 del matí i va ser molt agradable. Ja es veia que triomfaria com així va passar al cap d’un any quan va sortir per la mateixa porta amb el trofeu de “rookie” de l’any.
Amb en Marc ha sigut diferent, ja que vaig compartir molts moments amb ell quan era jugador de l’Akasvayu Girona on va arribar a ser MVP de la lliga ACB. Igual que amb en Pau, vaig poder viure el moment que en Marc anunciava que marxaria a la NBA on també acabaria triomfant en un equip modest com els Memphis.
Serà molt emocionant veure aquest partit i espero que ens donin un gran espectacle. Ja tinc les crispetes preparades!
Fotos: Toni Vilches.