Nova càmera de "VIDEO" al mercat: Canon Eos 5D mark III


Ja la tenim aquí! La nova càmera Eos 5D Mark III. Després de rumors, rumors i més rumors, més de tres anys després del llançament de la fantàstica 5D mark II, s’ha fet oficial la nova successora, la 5D mark III.
Qué pot aportar per als fotògrafs aquesta càmera? A primera vista poca cosa. 22 Megapíxels (1 més que la seva predecessora), doble ranura per targetes de memòria (per fi!), més velocitat de ràfaga (ho feu servir?) i 61 punts d’enfoc (que en realitat tots sabeu que feu servir un, el central…). És més robusta i el cicle de l’obturador puja fins als 150.000. La ISO pot arribar fins als 102,400 de forma forçada.
Que pot aportar per als videògrafs? 60fps a 720 (quina decepció no arribar als 1080), entrada de auriculars (mola però tampoc és tant i tant crucial com diuen), compressió en H264 i diverses opcions més relacionades amb el vídeo, que és el motiu de veritable èxit de la 5D en la seva versió Mark II.
Tal com diu Vincent Laforet al seu blog, no hi han motius contundents per canviar de model si teniu la 5D Mark II. Per a mi, el punts forts poden ser l’augment d’ISO i la doble ranura (s’ha acabat anar cagat tornant d’un casament a buidar les fotos, ara pots duplicar i fer còpies de seguretat in situ). Un punt interessant per els que toquem vídeo és la possibilitat de grabar a 60fps però tan sols a 720. Per això em compro la 7D i m’estalvio bona part dels 3.300€ que dieun que tindrà de cost aquesta càmera.
En definitiva, si la càmera m’aguanta, la meva següent compra serà la Canon Eos 5D Mark IV d’aquí tres anys. Gràcies Canon per fer-me estalviar una bona morterada de diners aquest cop!

Més informació: Web de Canon.

1 Comment