Més d’un mil·ler de videos de fotografia al canal Develop Tube de Vimeo (i Youtube)!


Ahir vaig estar dinant amb bona part dels membres del col·lectiu fotogràfic quatrefotos.com. Durant la sobretaula (com m’agraden les sobretaules que fem els fotògrafs) vam comentar la sort que tenim avui en dia de poder accedir fàcilment als treballs d’altres fotògrafs companys, ja siguin de la mateixa zona o de mil·lers de quilòmetres de distància i això en te gran culpa la xarxa “world wide web”.
No només podem veure si no podem mostrar d’una manera molt eficaç la nostra feina cosa que era molt difícil fa més de 15 o 20 anys. Una gran sort! Per exemple, el treball de Roger Lleixà “Reinventant el periodisme” ha estat visionat per més de 3000 persones tan sols els quatre primers dies des que ha estat penjat. Per això coincidim a dir que la democratització de la fotografia ha arribat a tots els nivells i tothom pot veure i ser vist.
En aquest sentit, fent un escànner per la web ens trobem amb el canal de Vimeo Develop Tube.
Develop Tube no només és un canal de Vimeo o de Youtube si no un projecte de la fotògrafa americana Erica McDonald on hi tenen cabuda tots aquells videos relacionats amb la fotografia i més concretament amb temes d’educació, mediambiental, de salut i focalitzant amb la condició humana.
Podem veure petits vídeos dels fotògrafs de VII com Ed Kashi o John Stanmeyer i desenes (més d’un mil·ler) de vídeos molt i molt interessants.
Estic segur que us passareu hores i hores en aquest canal.
Canal de Vimeo: Develop Tube on Vimeo.
Canal de Youtube: Develop Tube on Youtube.
Web Erica McDonald. FONT/LIGHTBOX de TIME.