Marxa Obama de la casa Blanca ergo Pete Souza també

El llegat d’Obama, el 44è president dels Estats Units d’Amèrica, és gran. 8 anys de canvis i de fets que hem viscut en primera persona dia a dia de la mà de Pete Souza, el fotògraf del president.

Obama va tenir molt clar que calia documentar el seu pas per la Casa Blanca i que calia fer-ho, no bé, sinó molt bé. Per això va confiar la tasca a un primera línia com Pete Souza al que va conèixer en la carrera per la presidència fa 8 anys.
Marxa Obama i hem de suposar que marxarà Pete Souza. No tan perquè Trump no consideri tenir un fotògraf amb ell (que ho dubto) sinó perquè Pete Souza no va amb el caràcter de Trump.
La imatge d’Obama, aquesta imatge propera i natural, va lligada a la càmera de Pete i del seu equip. Una feina de la qual hem gaudit 8 anys i que no crec que puguem tornar a veure, almenys en 4 anys. L’enveja de tots els que som fotògrafs i que somiem amb una feina com la seva. Ja no dic en el nostre (de moment) país, un país de vergonya on hem de veure la cara del president des d’una pantalla de plasma. Vergonya és la paraula més suau.
S’apaga la llum d’Obama, s’apaga la càmera de Pete Souza a la Casa Blanca. En els següents anys durs i incerts ens queda el consol de revisar la feina de Pete Souza a la Casa Blanca i de poder seguir la nova vida i el nou treball d’un dels millors fotògrafs que han documentat una de les millors etapes de l’era moderna dels Estats Units d’Amèrica.
Podeu veure aquesta i totes les fotos de Pete Souza durant tots aquest anys al compte oficial de Flickr de la Casa Blanca.

Pete Souza, fotògraf del POTUS Obama