Llista de 5 “David” fotògrafs que segueixo a Instagram

La xarxa social Instagram és un bon aparador per veure el que jo anomeno les fotografies “cares B” de molt fotògrafs professionals. Com defensava en altres entrades, Instagram és una bona manera de gaudir i jugar amb la fotografia sense la pressió d’haver-te d’ajustar als paràmetres del client com en un encàrrec. M’agrada seguir alguns companys perquè mostren fotografies no comuns que estan fora de les seves línies d’encàrrec però que mantenen l’estil particular del fotògraf.

L’any 2013, Dave Guttenfelder va ser triat fotògraf Instagram de l’any i tirant d’aquest fil vull donar-vos a conèixer 5 fotògrafs que tenen per nom David, que segueixo a Instagram.

David Guttenfelder. Corresponsal de l’agència AP a Corea del Nord i Àsia. Les seves fotografies mostren el dia a dia de Corea del Nord. Un país tancat a la comunitat internacional i ple d’incògnites. Les úniques imatges que podíem veure eren les que el govern d’aquest país deixava mostrar. Totalment allunyades de la realitat. El compte d’Instagram de D. Guttenfelder és un forat per on mirar la crua realitat d’aquest país. David Guttenfelder a Instagram.

David Guttenfelder Instagram's

David Guttenfelder Instagram’s

David Alan Harvey. Ja fa molts anys que sento admiració per aquest fotògraf. Fundador de la revista Burn Magazine, al seu compte d’Instagram podem veure les seves fotografies del dia a dia amb el seu toc i estil personal. Fotografies intimistes, properes, on la importància de la persona passa per sobre de la tècnica. M’encanta com utilitza el moviment i el soroll com a textura. David Alan Harvey a Instagram.

David Borrat. Un fotògraf de Girona amb un talent especial per captar la llum. Les seves fotografies il·lustren les pàgines del diari “Ara”. En el seu compte d’Instagram podem veure aquesta habilitat per captar els límits de la llum i copsar situacions amb una ambientació especial. Espectaculars els paisatges urbans de Girona. David Borrat a Instagram.

David Borrat a Instagram

David Borrat a Instagram

David Doubilet. Des de sempre m’he sentit increïblement fascinat per les imatges que aquest fotògraf pot arribar a captar del fons marí. Les seves fotos han il·lustrat des de sempre les pàgines marines del National Geographic. El que més m’agrada d’aquest fotògraf és la seva perseverança per inventar aparells que permetin captar les fotografies més belles dels oceans. Al seu compte d’Instagram tenim tan sols una petita mostra de les seves fotografies, esperem que pugi més en un futur. David Doubilet a Instagram.

David Datzira. David és un fotògraf de Sabadell polifacètic i que no para de treballar. Les seves fotografies il·lustren les pàgines del “Descobrir Catalunya” entre altres clients. Molt actiu a les xarxes socials on ens manté al dia de totes les seves activitats. Al seu Instagram podem trobar multitud de fotografies dels seus viatges que ens traslladen en primera persona a llocs com els països del nord d’Europa o la Catalunya central. Instagram de David Datzira.

David Datzira a Instagram

David Datzira a Instagram

Hi ha un munt de “David” que m’agradaria seguir però que malauradament no són a Instagram, com David Burnett o David Lachapelle. Esperarem avia’m si es decideixen.