La realitat de tot plegat!

Font: FB David Datzira

Recordo fa molt anys que  es va estrenar una pel·lícula de Clint Eastwood sota el nom de “Els pont de Madison County”. En aquesta pel·lícula, en Clint Eastwood és un fotògraf de National Geographic que viatga fotografiant el món en plan aventurer fins que s’enamora de la Meryl Streep mentre cobreix un treball sobre els ponts de Madison. En aquesta pel·lícula es pinta al fotògraf de NGS d’una manera que estic segur que molts van pensar; “osti, que guay ser fotògraf del NGS!”. Dos o tres mesos després, National Geographic treia un article en un número de la revista on explicava que no era tot tan maco com la pel·lícula i donava dades sobre els problemes que havien de passar els seus fotògrafs; burocràcia, malalties, burocràcia, robatoris i agresions, burocràcia, depressions, burocràcia i alguns casos pagar el preu d’una foto amb la vida. Al final crec deia que per algun motiu els fotògrafs sentim una extranya sensació d’estimació per aquesta feina tot i les multiples “p***ades” que ens pasen mentre la realitzam.

Fa poc, remenant per el Facebook, vaig passar ràpid per un post que havia posat el fotògraf David Datzira. Avui he volgut detenir-me una estona en aquest post on es mostra una gràfica comparativa del que la gent es creu que fa un fotògraf i del que en realitat fa. D’això en parlàvem fa pocs dies en una taula rodona al Centre Cultural La Mercé de Girona.

La gràfica és tan real com la “vida misma” i ajuda a que tots vegin com és la vida d’un fotògraf avui en dia. Al menys la meva. De totes maneres, no se perqué, continuo estimant-me aquesta feina. FONT/DAVID DATZIRA FACEBOOK.