Interessant entrevista a Xataka Foto

xataka.jpg 

Un dels portals més importants i actuals sobre fotografia a Espanya, Xataka Foto, publica una entrevista amb el fotògraf de premsa Eduardo Parra. En aquesta entrevista es repassa la situació actual del fotògraf de premsa i es reflexiona sobre l’intrusisme de l’aficionat a la professió. De lectura imprescindible per el professional i l’aficionat. Veieu la entrevista aquí. I visiteu cada dia el blog de Xataka Foto aquí.

2 Comments
 1. Molt interessant la entrevista.

  En primer lloc opino que vivim en un pais amb poca cultura fotografica, poc respecte a la propietat intel·lectual i que amb el tema digital s’ha arribat a un punt on gran part de la societat del pais pensa que qualsevol persona amb una camera digital i el photoshop és capaç de realitzar bones fotografies i tots els que treballem o intentem lluitar per aconseguir un sou fent el que ens agrada que és la fotografia, savem que no es gens fácil aconseguir una bona imatge. Darrera d’una bona imatge sempre hi ha temps, constancia, treball i passió.

  Gran part dels mitjans de comunicació actuals estan dirigits per empresaris i no per periodistes i per tant el seu principal objectiu és fer diners, així doncs, la gent hauria d’entendre que regalar fotos a un diari és regalar diners a un empresari i aquest regal està fent molt de mal, perqué això fa que fa devaluar la seva fotografia i la fotografia en global.

  D’altra banda crec que tampoc podem estar lluitant sempre contra el sistema, perquè no anirem enlloc, crec que ens hem de “reiventar” i trobar solucions per adaptar-nos al nou mercat, no?

  Però el que tampoc podem fer es baixar-nos els pantalons i deixar-nos ….

  Estaria bé que la gent opines sobre el tema perquè crec que és un tema molt important i crucial per a tots en aquests moments.

  Apa, que avui estic inspirat..

 2. Trobo molt interesant la teva reflexió Albert, avui en dia les retallades pressupostàries etan a l’ordre del dia, cap sector no en queda al marge, per alló del que pugui passar… si per una imatge et pots estalviar el cost del fotógraf…doncs pista! Molt positiu el teu comentari sobre adaptar-vos als canvis; de res serveix recrear-se en la crítica.