Impressions VISA pour l'image (IV)

voyageauboutducharbon.jpg

Interessant conferència al VISA sobre les noves tendències multimèdia al mon del fotoperiodisme. Els diaris en la seva edició escrita estan en perill d’extinció i les edicions digitals han de reforçar-se amb noves formes de mostrar la informació. Hi tenen cabuda temes locals (NY Times; 1 in 8 milion) o temes més globals (Mediastorm). La via multimèdia és una forma de mostrar el teu treball sota cap directriu política o econòmica lligada a un mitjà. Així un pot mostrar el seu treball personal sota cap restricció a la seva web personal o a plataformes independents. El problema radica en la rendibilitat econòmica d’aquest tipus de treball ja que és un sistema nou. Pocs diaris nacionals aposten per nous sistemes d’informació i no volen arriscar (tipic del nostre pais) i això es redueix a una edició digital pobre i ancorada al passat. Multimèdia, el futur? Per descomptat que el present aquí encara no.

En aquest link podeu veure un dels completíssims treballs que es van mostrar; “Voyage au bout du charbon” de Samuel Bollendorf.

Per cert, parlant d’esperar, segon un treballador de Canon al VISA, fins al febrer res de res de Canon Eos Mark IV. Tot i que m’ha confessat que el secretisme de Canon és tal que ni ells saben que sortirà una càmera nova fins una setmana abans de la data. Potser ens portem ua sorpresa…