Impressions del VISA (III) Les projeccions

Fotografia: Roger Lleixà

Un dels plats forts de cada edició del VISA son les projeccions. Duren mentre hi ha la setmana professional i es fan a dos llocs; al Camposanto (tan sols per acreditats de la setmana professional) i a la plaça de La Republique (per el públic en general). Veure les projeccions al Camposanto (foto de dalt) és un espectacle. Ja podeu veure quina pantalla més gran fan servir i veure una fotografia amb aquest tamany és espectacular. També és molt agradable veure les projeccions a la plaça de La Republique fent una “pression” (cervesa) a una de les terrasses acompanyat dels teus amics. Les projeccions comencen a les 21:45 i si sempre s’ha de fer una mica de cua o anar abans pwer agafar taula.

Aquest any els treballs que m’han impressionat han sigut el d‘Olivier Grunewald sobre les mines de sofre a Indonèsia. També molt espectacular, com sempre, els resums de l’any. Cada dia es fa el resum de dos mesos amb les millors imatges. Un dels treballs més simpàtics ha sigut el dels fotògrafs Claude Baechtold i Paolo Woods que han fet una comparació entre Suïssa i la resta del món en format molt còmic. Podeu veure el treball aquí.

Les projeccions es fan a base de treballs que envien els fotògrafs i que el festival tria. De segur que ha de ser molt interessant veure una foto d’un mateix en aquesta pantalla! Us recomano que no deixeu de veure una de les projeccions (que tan sols es fan la primera semana del festival) mentre feu una “pression” a una terrasseta de la plaça de La Republique. FOTO/ROGER LLEIXÀ.