Impressions del VISA (II) Les exposicions

Fotografia: Roger Lleixà

Al VISA d’enguany  la fotografia de conflicte explícita ha deixat pas a un interés més social i això s’ha notat molt en les exposicions. Treballs com el del noi bombolla de Hubert Fanthome (ubicat al Castillet), la història sobre una unitat policial de l’operació IMPACT al Bronx (el programa IMPACT consisteix en enviar als policies més novells als barris més conflictius per entrar de cop en la realitat de la feina de policia) obra de Antonio Bolfo (convent des Minimes) o el més aclamat, l’últim de Walter Astrada sobre la problemàtica de les dones a la India realitzat en cooperació amb l’Alexia Foundation (convent des Minimes) han despertat molt d’interés.

Les retrospectives sobre William Klein amb imatges de les sèries de Nova York, Roma, Moscou i Tokyo i de William Albert Allard (de NGS) han donat el toc clàssic. Les dues mostres al convent des Minimes.

També al convent des Minimes hem pogut veure un épic treball de 30 anys sobre les pelegrinacions obra del fotògraf japonés Kazuyoshi Nomachi i la sèrie del World Press Photo d’aquest any que personalment penso que ha resultat un pel fluixa.

Una altra meravella ha sigut el treball de la parella Danielle i olivier Föllmi que ja ens te habituats als seus famosos llibres panoràmics de la editorial Lunwerg sobre la India. la exposició es diu “Wisdom of the Human Race” i és un recull de imatges extraordinàries del sentit de la humanitat a tot el mon. Un dels millors treballs i del qual la gent estava força contenta. Ubicat a la Chapelle du Tiers Ordre, ben bé al costat de l’église des Dominicains.

Precisament a l’église des Dominicains hem pogut veure l’última gran obra de Michael Nichols (NGS) sobre les sequoyes (veure National Geographic Octubre 2009) anomenat Red Wood. Tan sols entrar podem veure una reproducció tamany “mini” de la seva gran fotografia de la sequoya gegant. Una fotografia molt difícil de fer i que el mateix Michael Nichols va explicar el procediment en una conferència el dimecres 1 de setembre.

Fotografia: Roger Lleixà

Per acabar no vull deixar d’esmentar l’exposició que la fotògrafa de figueres Conxi Molons que juntament amb Agustí Vilardebó han presentat al festival VISA OFF. El treball sobre els pàries a la India i com son exclosos i desplaçats de la societat.

En definitiva, una edició del VISA molt recomanable i més agradable de visitar que algunes edicions passades. Disfruteu-lo! FOTOS/ROGER LLEIXÀ.