El nou Photoshop es puja al núvol. Ja tenim Photoshop CC.

El nou Photoshop ja està disponible i es dirà… Photoshop CC (Creative Cloud)!

En contra dels múltiples rumors (lògics) que deien que la nova suite d’Adobe seria la CS7, ens hem trobat amb un producte nou anomenat Adobe CC (Creative Cloud). La paraula Cloud (núvol) està molt de moda últimament (icloud, per exemple). Com el seu nom indica ens dona la possibilitat de compartir les funcions online i d’emmagatzemar arxius de forma virtual a la xarxa. De manera que les modificacions i les capes d’una fotografia estaran presents en tot moment per si hem de modificar o retocar des d’un altre ordinador o ubicació. És el futur més pròxim i una camí que seguiran moltes aplicacions. Avantatges: no haver de traslladar arxius a diferents ordinadors de forma manual, cosa que pot causar incompatibilitats i altres problemes. Desavantatges: Esperem que el sistema de pujar els arxius a la xarxa sigui ràpid ja que en aquest païs tenim una banda ampla d’infart… ja m’enteneu…
Bé, sigui com sigui, això suposarà un mètode nou de pagament ja que Adobe CC estarà disponible tan sols per subscripció mensual. Depenent de l’ús i de la capacitat d’estoratge el preu serà un o l’altre. Això reduirà considerablement el “pirateig” del programa.
D’altra banda, la suite CC inclourà les noves funcions de Photoshop com son una millora de l’enfoc i la mascara d’enfoc, la possibilitat de fer servir el Camera Raw com a filtres i aplicar-lo a capes (això és una funció genial!), la nova funció de congelació de fotos en moviment, etc.
Un salt qualitatiu per als professionals però un pas enrere per els aficionats i aquells que necessiten el Photoshop en el seu model més bàsic. La pregunta per ells és si continuarà funcionant Photoshop Elements o no. De moment, la suite CS6 seguirà vigent, per-tant tenim un temps per respirar abans de valorar la possibilitat de subscriure’s a la suite CC.
Tota la informació, fresca, fresca, a la web d’Adobe. Com no podia ser d’una altra manera, el guru Russel Brown ja ha publicat les seves “top 5” de Photoshop CC.

1 Comment
  1. Seguro que hay gente que necesite del Photoshop para su trabajo. Para aficionados como yo no lo veo tan claro teniendo en cuenta que Lightroom tiene un precio muy competitivo. La parte positiva es que se puede activar la licencia el mes que lo necesites, y el resto del tiempo no pagar nada. Siempre he pensado que si un producto es bueno y tiene un precio razonable, merece la pena pagar por ello.