El meu top 5 de pel·lícules de fotografia

Per als amants de la fotografia i del cinema, aquí va el meu top 5 de pel·lícules favorites relacionades amb la fotografia. Al més pur estil “top 5″ de Alta Fidelidad de Nick Hornby!!!

  • Amb el nº 5: “Paparazzi” (1998). Una comèdia francesa sobre un Paparazzi conegut parisenc que s’ajunta amb un treballador a l’atur per anar en busca de la foto del milió de francs. Entre mig de bufetades i objectius com 400mm trencats apareix de protagonista l’actor Vincent Lindon que paradoxalment va tindre un affair amb la princesa Carolina de Mónaco i va ser enxampat en una situació “compromesa”. Divertida com poques…!

  • Número 4: “Ciudad de Dios” (2002). Una pel·lícula dura sobre la delinqüència a una favela de Rio de Janeiro, Brasil. El seu protagonista, en Buscapé, un noi de favela, lluita per arribar a ser fotògraf i fotografia tot el que veu. Ho aconseguirà? Una de les pel·lícules de més éxit brasileres dels últims temps. Imprescindible!

  • La 3: “Blow up. Sueño de una noche de verano” (1966). Obra d’art del director italià Michelangelo Antonioni on un fotògraf aburgesat i adinerat intueix un crim mentre fotografia una escena en un parc. Una gran pel·lícula on per podem veure com treballa tècnicament un fotògraf al laboratori. La pega és la ràbia que fa el protagonista… Tot i intervals d’extrema lentitud, una obra d’art d’obligada visió! Antonioni és garantia segura.

  • Número 2: “Bajo el fuego” (1983). Nick Nolte és un fotoreporter de guerra que marxa a sud-america a  cobrir fotogràficament el conflicte civil del 79 entre la guerrilla sandinista i el govern de Nicaragua. Quan s’adona de la corrupció en que està immersa el país es veu avocat a posicionar-se. Una pel·lícula on podem veure com treballa un reporter de guerra, fotòmetre en mà i Nikon marcades. A part d’algunes errades com disparar en ocasions més de 36 fotos amb un mateix carret, la pel·lícula és trepidant durant més de dues hores!

  • La number 1: “El ojo público” (1992). Per a mi la millor pel·lícula que s’ha fet mai de fotografia. Parla sobre la figura del gran fotògraf Arthur Fellig (anomenat Weegee a la vida real i el gran benzini a la pel·lícula) que va fotografiar els crims del Nova York dels anys 30 i 40. Un personatge increïble interpretat de forma sublime per Joe Pesci en una pel·lícula que no deixa indiferent. Se’ns mostra la manera peculiar que tenia de treballar aquest fotògraf, la tècnica que feia servir i les habilitats per arribar el primer als llocs i vendre les fotografies. Una font d’inspiració per als amants de la “street photography”. Tenim la sort de poder comptar amb el treball de Arthur Fellig i de talls de veus on explica com treballava. Repasseu aquesta entrada sobre Arthur Fellig que vaig publicar al blog de Toni Vilches Fotografia fa uns tres anys.Simplement la millor pel·lícula que s’ha fet mai sobre un fotògraf!

Si premeu sobre els cartells podreu accedir als tràilers. I per a vosaltres, quin és el vostre top 5 de pel·lícules sobre fotografia?