"El fotógrafo", bona lectura en format còmic per Setmana Santa

Portada del volum 1 del còmic "El Fotógrafo" de Lefèvre

El company del setmanari l’Empordà Roger Lleixà és un coleccionista de películes, llibres i còmics relacionats amb la fotografia. Un dia em va recomanar la sèrie de còmics de “El Fotógrafo”. Una bona recomanació sense dubte.

El fotògraf Didier Lefèvre ens explica en un format d’il·lustracions i fotografies barrejades com va ser un viatge que va fer al 1986 per terres de Pakistan i Afganistan. Didier rep l’encàrrec de cobrir durant tres mesos la caravana humanitària de metges sense fronteres fins una regió d’Afganistan anomenada Badajshan. La cruesa de les situacions en que es va trobant enganxa i realment és una història de supervivència sobretot quan decideix fer el camí de tornada tot sol.

L’encertada opció de barrejar les fotografies que ell va fent entre les tires del còmic t’apropa més a la història. 3 volums que faran no només passar unes estones agradables si no que mostren com és la feina d’un fotògraf d’aquesta mena. Podeu trobar més informació (incloent imatges) al blog de Manuel Rodríguez, “El angel caído”. Per cert, els còmics els podeu trobar a qualsevol biblioteca. Jo els he trobat a la Biblioteca Antònia Adroher de Girona.