Conversacions amb Stanley Greene

“And with [Photoshop] CS5, it is going be worse. Imagine. There is this setting now in CS5 where you can remove the horse and there will be no ghost. It’s scary.” (Amb Photoshop CS5 la cosa serà pitjor. Imagina’t. Hi ha una funció amb CS5 que treu el cavall i no deixa rastre. És espantós!)

“Wait a minute, I need to take this picture, but I need to do an interview with you, but also, I need to shoot some video”. (Espera un minut, he de fer la foto i necessito fer l’entrevista i també he de fer el video).

“Because I think — at the end of the day — we have to be diplomats. I don’t like the word “photojournalism.” It’s been bastardized. I am comfortable with the idea of being a photographer, just being a photographer. I don’t want to be an artist; I want to be a photographer. That’s what I do. And a photographer is someone who looks at the world and tries to make some sense of it for themselves, and for everyone else. And that’s what I want to do.” (Perque penso, al final, que tots hem de estar licenciats. No m’agrada la paraula “fotoperiodista.” S’ha sobreexplotat. Estic còmode amb la idea de ser un fotògraf, tan sols ser un fotògraf. No vull ser un artista; vull ser un fotògraf. Això és el que faig. I un fotògraf és algú que mira al món i mira de trobar un sentit d’això per ell mateix i per qualsevol altre. I això és el que faig).

Aquestes frases son part de l’entrevista que Michael Kamber li fa al fotògraf americà Stanley Greene. L’entrevista concebuda a Paris ha estat publicada al blog “Lens” del NY Times i Stanley ens explica la seva opinió i visió de la fotografia actual i la d’abans. Defensor del negatiu en blanc i negre i crític amb el camí que agafa la fotografia avui en dia. Stanley ens mostra la seva inquietud per la massificació de fotògrafs que es consideren “fotoperiodistes”, per la poca qualitat de la informació i les històries poc treballades o per l’abús de la tècnica “sobrerealista”. Stanley explica que quan va veure unes fotos publicades fetes per ell a Afganistan  va riure molt quan va veure que a totes el cel era ple de nuvols quan a Afganistan ell veia sempre el cel blanc i sense textura.

Stanley Greene fundador de NOOR IMAGES de 61 anys porta 40 fotografiant històries i conflictes a Afganistan, Chechènia o els balcans i l’any passat el vàrem poder veure amb el su habitual mocador i boina signant llibre al VISA pour l’Image. No us perdeu aquesta magnífica entrevista al NY TIMES de la mà de Michale Kamber i LENS. NOTA: PER ELS QUE NO ENTENEU ANGLÉS US RECOMANO EL TRADUCTOR DE GOOGLE.

FOTO/STANLEY GREENE/NOOR IMAGES.

1 Comment
  1. El món de la fotografia ha canviat i especialment ho ha fet el del fotoperiodisme. Per això és tan important que fem una ullada enrere cap als grans mestres com l’Stanley Greene i tants d’altres que van ser pioners en molts aspectes i van assentar les bases del fotoperiodisme contemporani. Unes bases que malauradament actualment s’estan perdent… merci Toni perpublicar l’entrevista!