Adeu al Kodachrome!

kodachrome.jpg

 

8c8a7760-c3b9-479c-8154-d47d65ebfbe0-big.jpg

Després de 74 anys de vida ha arribat la fi del Kodachrome. Mític rodet de diapositiva en color que he de dir que no he fet servir mai a causa del seu elevat cost  però que com tot fotògraf he somiat amb la seva meravellosa forma de captar el color i el contrast. La casa Kodak admet que la era digital ha portat a la desaparició d’aquest rodet i a partir d’ara el mite es transforma en llegenda amb la posada en marxa de blogs de seguidors acèrrims o slide shows de fotògrafs com Steve McCurry (foto de dalt) mostrant la fantasia de colors del Kodachrome. Si heu fet servir algun cop aquest rodet feu un comentari al blog. Llarga vida al Kodachrome!

1 Comment
  1. Kodachrome? Es junt amb el Tri-X en b&n el mes sublim que hi ha. El vaig utilitzar de forma regular desde els 1972 fins els principis dels 90 en que vaig cambiar a Velvia i Provia per la seva rapidesa de revelat a part que també es una gran película. El color que donava el Kodachrome era diferent apart de la seva gran elasticitat en llums dificils i contrastats. El prinicpi vaig començar amb el Kodachrome II de 25 ASA i després va sortir el Kodachrome 64 que va presentar algun problema en equilibris de color (cap el vert si recordo be) que van anant corretgint els de Kodak. A mes si mires ara una diapositiva feta amb Kodachrome no es pot apreciar cap canvi degut al temps. Era una película de una gran estabilitat! Els meus Ektachromes d’aquella època (també revelats a Kodak Madrid) presentan avui canvis importants que s’han de restaurar digitalment després de escanejar.
    Es una gran pèrdua (junt amb el Polaroid) perquè representa la desaparició d’una paleta complerta de colors i una forma única y particular de treballar amb la llum!