5 app fotogràfiques per iPhone (sense comptar Instagram)

Que la càmera del iPhone (a partir del model 4s) és una joia, ningú ho nega. Un joguet per gaudir a totes hores amb la fotografia. El sistema iOS incorpora nombroses (per no dir masses) app dedicades a la fotografia. Aquestes son les meves 5 app fotogràfiques per iPhone favorites fins al dia d’avui, i no tinc en compte la multi famosa Instagram.

lapse it
5.Lapse it.
Genial aplicació per fer time-lapses amb el mòbil.
En la versió la (gratuïta) tan sols pots fer fins a 480px de resolució, per tant haurem de comprar la versió pro (1,79€) per tenir HD a 1080 entre d’altres característiques.
El seu funcionament és fàcil, tries l’interval de temps, entre mil·lisegons, segons o minuts, la resolució i si vols bloquejar l’autofocus, l’exposició, el flaix i/o el balanç de blancs. Important recordar el nombre de fotogrames per segon. Jo el tinc a 24, com el cinema 😉
Photosynth-Icon
4.Photosynth.
Encara no he aconseguit esbrinar com funciona l’opció de crear una fotografia panoràmica al iPhone, per tant faig servir la que diuen és la millor app per panoràmiques. Photosynth és de fàcil ús i pots fer panoràmiques de fins a 360 graus. Una altra cosa és que no quedi com un quadre surrealista! Eps! app de franc!
iphoto
3.iPhoto.
iPhoto ja es pot considerar una app més “pro” com poden ser Photoshop Express o Filterstorm però la seva interfície i la selecció de filtres fa que de tant en tant la faci servir per “retocar” una mica les fotos. A més, està acabada d’actualitzar amb tota l’estètica iOS7! El seu preu (4,49€) pot ser un punt a tenir en compte…
vsco
2.VSCOcam.
Aquesta aplicació la trobo genial! Pots aplicar filtres (alguns de pagament) que són molt originals. A més pots aplicar textures, gra de pel·lícula i editar la imatge. El que més m’agrada és que respecta la mida original 100%. L’app és gratuïta tot i que si volem alguns filtres, els haurem de pagar.
Snapseed-icon-medium
1. Snapseed.
A winner! Snapseed, abans independent, després comprada per Google ara de Nik Software. És la millor app perquè ho té tot (o gairebé tot…). Hi han diferents menús, a on podem des de retallar al format que volem(quadrat per l’Instagram així no tenim sorpreses), enfocar, donar lluminositat, tocar el balança de blancs, etc. Podem editar per zones! A més podrem aplicar textures, filtres, desenfoc tipus tilt-shift, blanc i negre i, el que més m’agrada, pots acabar amb un marc del tipus que vulguis. Jo sempre jugo amb la temperatura de color per donar un to càlid o fred i aplico una mica d’enfoc. Snapseed és ideal per preparar una foto per l’Instagram. La bona noticia: és de franc per iPhone i iPad. La dolenta: van desenvolupar una versió per ordinadors de sobretaula que ja l’han discontinuat.

Òbviament faig servir moltes més app però al final tot es resumeix a unes poques. Gaudiu de fer fotos i de retocar-les al gust amb les meves 5 app favorites per a iPhone.