Emilio Morenatti ferit en un peu a Afganistan

morenatti21.jpg

 El fotògraf espanyol Emilio Fernández Morenatti, del qual vam parlar fa un temps (veure entrada del blog) va ser ferit ahir a l’Afganistan mentre cobria un treball “embebed” amb l’exèrcit dels EE.UU. Una bomba va explotar al pas del seu convoi i se li ha hagut d’amputar un peu.

AGÈNCIES- “Anem a fer el que sigui millor per a ell, per a la seva recuperació. De moment, tot és molt recent i no sabem si serà traslladat a un altre lloc” després de Dubai, va explicar la seva dona la també periodista Marta Ramoneda, qui va assegurar que el fotògraf està “conscient” i ” animat “.

La fotògrafa va agrair les nombroses mostres de suport i afecte d’amics i companys de feina del fotògraf, que des de 2003 treballa per l’agència nord-americana AP per qui cobria les eleccions del pròxim 20 d’agost a l’Afganistan junt amb el càmera indonesi Andi Jatmiko, qui també va resultar ferit, encara que de menor consideració.

El reporter gràfic espanyol, nascut el 1969 a Saragossa i criat a Jerez de la Frontera, dirigeix des de fa gairebé dos anys la secció de fotografia d’AP al Pakistan 

Morenatti, que fins el 2003 va treballar a EFE, va guanyar el premi de la secció Periódico del certamen nord-americana “Pictures Of the Year International”, en reconeixement al seu treball gràfic en Pakistan.

El conegut fotògraf compta també amb una menció d’honor en el “World Press Photo 2007”, amb el Premi Andalusia de Fotografia (1993), el Premi Europeu de Fotografia Fujifilm (1995) i el primer premi FotoPres 09, aquest últim obtingut per una sèrie de fotografies de dones que han patit atacs amb àcid a Pakistan. 

Des de aquí volem donar el màxim suport al fotògraf i a la família i esperem que tot passi aviat i es recuperi el millor possible.  Podeu veure un galeria en aquest link que el Boston Globe va dedicar a un dels millors fotògrafs del nostre país.