10 frases que irriten als fotògrafs!

Sovint, quan els fotògrafs ens trobem, ja sigui cobrint un tema o en algun altre moment, parlem sobre algunes frases que la gent diu sobre els fotògrafs i que més ens incomoden. Tot seguit podreu llegir les 10 frases que més ens irriten als fotògrafs (l’ordre és aleatori) i podreu deixar el vostre comentari tant si sou fotògrafs com si no ho sou sobre si creieu que son certes o no. També en podeu afegir (això si que és més per fotògrafs…).

Frase #1: -Ets fotògraf? A mi m’agrada molt la fotografia. Jo tinc una càmera molt bona! Normalment sol passar en hores fora de feina que et presenten a algú i et deixa anar aquesta frase. He conegut tanta gent que li agrada molt la fotografia…! (Recomano no deixar anar aquesta frase si es té un cert interès en conèixer a la persona-fotògraf).

Frase #2: -Fotògraf? Que guay! I entres gratis a tots els llocs, no? Efectivament, entro gratis però vaig a treballar i no a disfrutar. I molts cops m’estimaria més no entrar…

Frase #3: -Fotògraf? Tu si que tens una feina guapa! Si, m’agrada però també te les seves coses dolentes com haver de fotografiar accidents, successos tràgics, tenir enfrontaments, etc i tot per quatre duros que és el que paguen. Tot i això si que ens agrada, no se com és possible…

Frase #4: -Ja em passaràs la foto oi? Aquesta frase potser és de les més sentides. Sol passar quan vas a cobrir un tema i surt o un espontani o el mateix protagonista al qui se li ha fet la foto i et demana que li passis la foto. Gratis, és clar! La gent deu pensar que nosaltres regalem la nostra feina. No se si pensen que un mecànic regala la seva feina, o un advocat… És curiós…

Frase #5: -Com?!? “x” euros? Però si ja has fet la foto? Aquesta és una variació de la #4. Passa quan dius que si vol que li passis la foto l’hauràs de cobrar. La gent es deu pensar que per el fet que ja hem fet la foto per un encàrrec, aquella foto ja no te cap preu. Tot el contrari, el client paga per un servei, no per una foto. Si algú la vol per un altre servei l’haurà d’abonar de nou.

Frase #6: -Com? Per tan sols prémer un botó cobres “x” euros? Per prémer un boto que acciona una càmera que val més de 2.000€, que conté un objectiu que val uns altres 1.000€. Els autònoms, el cotxe de transport, les reparacions, les renovacions de material, el lloguer, els models, etc, etc i que al final fan que el que queda net en euros sigui gairebé un miratge.

Frase #7: -A mi no em facis fotos! Els fotògrafs som molt conscients de què podem fer i què no. Sabem on podem fer una fotografia i on no la podem fer i a qui. Per tant, en determinats llocs i a determinades persones si podem fer fotos i ningú ens pot dir el que hem de fer i/o deixar de fer. No som criminals! www.photographernotaterrorist.org.

Frase #8: -Que guay! El jefe m’ha donat una càmera i ara faig les fotos de l’empresa! Sol passar molt últimament a les empreses que no volen contractar un fotògraf per cobrir els actes. Aquesta és un frase que als fotògrafs ens irrita especialment. Per una banda denota el poc respecte per la professió de fotògraf que tenen les empreses, per altra banda la poca astúcia comercial en no adonar-se que invertint una mica en imatge és guanyen clients i per l’altra (i això ens dol especialment) la manera com s’enganya al treballador fent-li fer una feina que no és la seva i a la vegada fer-lo creure que és una manera de motivar-lo. També denota el poc respecte per el treballador que té l’empresari.

Frase #9: -Mira, que m’he comprat una càmera nova i no se com va, em pots explicar com funciona? Potser aquesta frase no us la creureu però us puc assegurar que és de les que més cops l’he sentida. La meva resposta és; T’has mirat el manual? (òbviament la resposta és no). Vols que t’expliqui en pocs minuts el que jo he trigat temps en aprendre?

Frase #10: -I tu, et guanyes bé la vida amb això? Aquesta frase la vaig sentir un cop que vaig fer un retrat al director d’una empresa molt gran de Girona. Me la va deixar anar mentre estava fent-li la foto. Va ser un cop baix que mai oblidaré…

Segur que hi han moltes frases més però per mi aquest és el top 10. En sabeu més? Deixeu el vostre comentari!

També hi han moltes frases a l’invers, és a dir, que irriten dels fotògrafs. Podeu deixar-les als comentaris i un altre dia farem una entrada anomenada “10 frases que irriten dels fotògrafs!”. FOTO/TVF.