Fotografiar les families tal com son

El sentit més primari de la fotografia és il·lustrar la realitat tal com és.

Segurament els que teniu fills entendreu cada i una de les fotografies que realitza la fotògrafa americana Danielle Guenther.

Photography: Danielle Guenther

Quan parlem de fotografia infantil o familiar sempre tenim la idea de portar els nostres fills a l’estudi per tal de fer unes fotografies el màxim de perfectes i maques possibles. Es podria dir que és el resultat de la tradició que teniem  fa molts anys d’anar a l’estudi del fotògraf del poble per tal de fer-nos les fotos cada any. Segurament per les mateixes dates. La funció d’aquests fotògrafs de poble ha sigut crucial perque sense adonar-nos hem anat documentat la nostra realitat a través de la història.
Però ara estem en el segle XXI i la visió de la fotografia i la cultura ha canviat molt. Hi han moltes tendències i moltes maneres de veure la vida i l’entorn d’allò que ens envolta.

La meva idea de fotografia sempre ha respòs o la 
intenció de fotografiar la realitat tal com és

Per això quan a través de Zoom rebo un encàrrec per fotografiar una família o un nen sempre transmeto la idea de captar el precís moment de les persones, siguin on siguin i en la situació com siguin.
No es tracta de vestir-se d’una determinada manera o de crear una situació especial, es tracta de fotografiar la quotidianitat de la gent. D’aquesta manera es pot captar a la persona tal com és per tal de poder mirar les fotografies d’aquí a un temps i entendre la personalitat que tenia i l’entorn on vivia en el moment de fer les fotografies.

Bé, remenant la web puc veure que és una tendència molt a l’alça tot i que hi ha les seves variants. És quan m’he fixat en la feina de la fotògrafa Danielle Guenther (NYC, USA), que té un projecte més que interessant a la part que divertit.
Com tots els pares sabreu, tenir fills no és feina fàcil i sempre donen situacions complicades que tenen la seva gràcia si te les mires quan ja han passat. Per exemple, tothom que té un nen de pocs mesos, sap el complicat que és dutxar-se o simplement anar al lavabo o què pot passar si et despistes i deixes el nen amb un retolador al menjador.

Danielle, va preguntar als pares que li expliquessin les situacions reals del dia a dia de la família i va decidir recrear-les en les seves fotografies. 

El resultat el podeu veure a la seva web en l’apartat de “best case scenarios”. Imatges divertides que tothom reconeix i que capten la vida familiar tal com és. 
Més informació: Danielle Guenther Photography Website.
Via: Today.